- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 2.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Cibulka jarní | 60 |
Fazolky | 200 |
Žampiony | 200 |
Olej řepkový | 6 |
Tempeh uzený | 130 |
Pohanka (v suchém stavu) | 100 |
Zeleninový vývar (čistý) | 150 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 4083 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2042 kJ
Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody (pro lepší chuť ji můžeme zalít vroucím vývarem), necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat. Žampiony očistíme a nakrájíme a opečeme na pánvi na troše oleje (žampiony stačí jen krátce orestovat, ale pokud použijeme místo žampionů jiné houby, je lepší je chvíli podusit). Když jsou houby hotové, přidáme zelené fazolky, nakrájenou jarní cibulku a chvíli restujeme, na závěr vmícháme i pohanku, vše ochutíme solí a pepřem. Tempeh nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi z obou stran, přidáme k pohance a podáváme. Dle chuti můžeme posypat čerstvou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Nedávno jsem dělala podle Hančina receptu paštiku s pohanky a byla vynikající :-).